• Mr. R. Perry Anantasa, S.Pi, MMp & Mrs. Chrisnatalia, SS (Parents of R. Gerrald Fadhli Anantasa, R. Figo Aldion Anantasa, & R. Karina Pricessia Anantasa)

Before I decided to put my kids in SES, I had looked around some other schools in Pekanbaru.  There are many things that became my concerns such as curriculum, teachers’ quality, books, building, facilities, security, environment, and of course the  price, whether it is worthy or not to the whole quality.

For me, education is not merely about marks or numbers as a result, but the development of capability and ability in academic, interpersonal relationship, self-confidence, manner, moral and spiritual.  And the most important thing is ensuring that my kids love the school as the whole community.

All of those things above, I can find in Sekolah SES Pekanbaru.  The academic program year to year has been significantly improved.  Kids do not only have academic tutoring, but they also get extra programs like sports, music, arts, outside trips, school festivals, and many others.

Other thing that I really appreciate is a bonding among the students, teachers, and all staff in the school that is very close one to another.  They usually have bonding times outside school hours as well, like going to cinema or just hanging out together with their teachers.  That is why my children always miss the school very much whenever they are on holiday.  A good relationship also has been built among parents and teachers, staff and management as a family.  School is open up to receive any constructive complaint and input.

Although, there are still things to be improved and revised further, in general, SES School has met my required qualifications for my kids’ education.

Sebelum saya memutuskan untuk menyekolahkan anak-anak saya di SES, saya sudah melihat-lihat beberapa sekolah lainnya di Pekanbaru.  Ada banyak hal yang menjadi pertimbangan saya seperti kurikulum, kualitas guru, buku, gedung, fasilitas, keamanan, lingkungan dan tentunya biaya, apakah sesuai dengan kualitas atau tidak.

Bagi saya, pendidikan bukan hanya sekedar mengenai nilai atau angka sebagai hasil, tapi perkembangan kemampuan di bidang akademis, kemampuan berhubungan dengan orang lain, kepercayaan diri, tata krama, moral dan spiritual.  Dan yang paling penting adalah memastikan anak-anak saya mencintai sekolahnya sebagai sebuah komunitas.

Semua hal di atas, dapat saya temukan di Sekolah SES Pekanbaru.  Program Akademisnya telah mengalami peningkatan yang signifikan dari tahun ke tahun.  Anak-anak juga tidak hanya diberikan pendidikan akademis, tapi mendapatkan program lainnya seperti olahraga, musik, seni, kunjungan lapangan, festival sekolah dan banyak lainnya.

Hal lain yang saya sangat hargai adalah ikatan antara murid, guru dan seluruh staff di sekolah yang sangat dekat satu sama lainnya.  Mereka biasanya juga melakukan kegiatan bersama di luar sekolah seperti menonton film atau hanya berkumpul bersama dengan guru-gurunya.  Itulah kenapa anak-anak saya selalu merindukan sekolah setiap kali mereka sedang libur.  Hubungan yang baik juga terbangun antar orangtua murid dan guru, staf serta manajemen seperti sebuah keluarga.  Sekolah terbuka terhadap kritikan dan masukan yang membangun.

Walaupun masih ada hal yang masih bisa ditingkatkan lagi, tapi secara keseluruhan, Sekolah SES telah memenuhi kualifikasi yang saya inginkan untuk pendidikan anak-anak saya.